13 August 2024

Muotiopas Kööpenhaminaan

Kööpenhamina on epäilemättä skandimuodin pääkaupunki. Kööpenhaminan muotiviikkojen noususta esimerkiksi Lontoon ohi on puhuttu pitkään, ja itsekin olen huomannut muotiviikkojen kasvun sesonki sesongilta. 

Mutta miksi Kööpenhamina? Köpis ja Tanska ylipäätään on monen skandibrändin koti, ihmiset ovat toinen toistaan tyylikkäämpiä (mutta silti jotenkin niin ihanan huolettomia), ja Kööpenhaminan shoppailumahdollisuudet tarjoavat jokaiselle jotakin. 

Ganni copenhagen

Parhaat muodin shoppailuvinkit Kööpenhaminaan

GANNI + GANNI Postmodern

Bremerholm 4 + Overgaden Oven Vandet 40

Aloitetaan tietysti ehkä sillä kaikkein kuumimmalla skandimuodin brändillä, eli GANNIlla. GANNI on tanskalainen brändi, ja sitä voisi ehkä etäisesti verrata Marimekkoon meillä Suomessa. Brändi on suosittu sekä kotimaassaan Tanskassa, että kansainvälisesti ympäri maailman. GANNIlla on useampia liikkeitä Kööpenhaminassa, sekä osastot Illum ja Magasin du Nord -tavarataloissa. Lippulaivamyymälä GANNI House löytyy Kööpenhaminan keskustasta osoitteesta Bremerholm 4, mutta ehkä vieläkin parempi osoite GANNI-ostoksille on Christianshavnin puolella osoitteessa Overgaden Oven Vandet 40 sijaitseva GANNI Postmodern. Liike toimii GANNIn omana outletina, josta voi tehdä hyviä löytöjä edellisistä mallistoista ja sampleista. 

Planet Nusa Copenhagen

Planet Nusa

Sankt Peders Stræde 30A

Urheiluvaatebrändi Planet Nusa oli täysin uusi tuttavuus, mutta satuin kävelemään liikkeen ohi ja se veti puoleensa. Planet Nusan urheiluvaatteet sopivat täydellisesti myös rennon tyylikkääseen street-tyyliin, ja brändi valmistaa tuotteita sekä naisille, miehille että lapsille. Kööpenhaminan myymälän yhteydessä osoitteessa Sankt Peders Stræde 30A toimii myös söpö pieni Nusa Cafe -kahvila.

Collector's Cage Copenhagen

Collector's Cage

Amagertorv 31

Luksusasusteiden, erityisesti laukkujen, shoppailuun täydellinen kohde on Amagertorv 31 -osoitteessa sijaitseva Collector's Cage. Verkkokauppa toimii kansainvälisesti, mutta Kööpenhaminassa ollessa kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa myös brändin myymälään ihan Köpiksen keskustassa. Liikkeen yläkerrassa on lattiasta kattoon asti gallerian omaisesti luksusbrändien laukuilla vuoratut seinät, ja alakerrassa puolestaan brändeittäin ja malleittain ryhmiteltyjä osastoja. Valikoimasta löytyy paljon mm. Louis Vuittonia, Chanelia, Bottega Venetaa, ja monia monia muita luksusbrändejä. 

Stine Goya Copenhagen

Stine Goya

Gothersgade 58

Yksi Tanskan lahja muotimaailmalle on leikkisyydestä, väreistä ja printeistä tunnettu Stine Goya. Stine Goya perusti omaa nimeään kantavan brändin nimenomaan vatsakohtana tyypilliselle skandimuodille, jolle yleensä on ominaista minimalistisuus ja neutraalit värit. Jos siis kaipaat jotakin skandimuodin valtavirrasta poikkeavaa niin suuntaa Stine Goyan putiikkiin osoitteeseen Gothersgade 58.

Uniqlo

Vimmelskaftet 38

Uniqlo on yksi niistä harvoista ketjuliikkeistä, joissa on aina pakko päästä käymään kun siihen on mahdollisuus. Uniqlolla on ihan erityisen hyvät perusvaatteet, esimerkiksi toppeja ja t-paitoja olen ostanut usein Uniqlolta. Suosittelen katsomaan erityisesti brändin "built-in bra" topit, mutta näiden lisäksi koko Uniqlon valikoima on lähtökohtaisesti aina hyvä. 

Meotine

St. Strand Stræde 7

Erityisesti ihanista takeistaan tunnetun trendikkään pienen ja itsenäisen Meotinen ainoa oma liike löytyy Kööpenhaminasta osoitteesta St. Strand Stræde 7. Jos siis olet ihaillut Meotinen takkeja ja haluat päästä sovittamaan, niin ota suunnaksi tämä pieni liike. Hyvällä tuurilla osut paikalle sample salen aikaan, kuten itselleni kävi. 

AF Agger Copenhagen

AF Agger

Gammel Mønt 25

Toinen itselleni uusi tuttavuus oli tanskalainen AF Agger. Brändin laadukkaita minimalistisia ja aikaa kestäviä vaatteita sekä asusteita löytyy muutamilta jälleenmyyjiltä Kööpenhaminasta, mutta suosittelen käymään brändin omassa pienessä ja kotoisassa putiikissa osoitteesa Gammel Mønt 25.

The Curated Copenhagen

The Curated

Christian's IX gade 10 

Niinikään The Curated on kenties kaikkein tunnetuin kauniista takeistaan, mutta takkien lisäksi brändin valikoima kattaa paljon muutakin: neuleita, farkkuja, bleisereitä ja monia muita vaate- ja asustekategorioita simppeliin ja minimalistiseen makuun. Kööpenhaminan liikkeessä osoitteessa Christian's IX gade 10 laadukkaat tuotteet pääsevät oikeuksiinsa, ja kirjaimellisesti kuratoidussa valikoimassa esteetikon silmä lepää.

Illum

Østergade 52

Luksusbrändien tavaratalo Illum on täydellinen kohde silloin kun haluaa löytää kaiken saman katon alta. Tavarataloille tyypilliseen tapaan valikoimaan kuuluu naisten, miesten ja lasten muoti, kauneus ja kosmetiikka, kodintuotteet sekä kahviloita ja ravintoloita. Brändivalikoimaan kuuluu monet tunnetut (ja vähemmänkin tunnetut) luksusbrändit, kuten Loewe, Celine, Berner Kühl ja Aeron. 

Magasin du Nord

Kongens Nytorv 13

Toinen Kööpenhaminan "tavaratalonähtävyys" on Magasin du Nord. Siinä missä Illum keskittyy lähes ainoastaan luksusbrändeihin, Magasin du Nord on hieman perinteisempi ja verrattavissa Stockmanniin Suomessa. 

Reseller Copenhagen

Luksusbrändien omat liikkeet: Hermès, Louis Vuitton, Chanel, Bottega Veneta

Luksusmuotia kaipaaville Kööpenhaminasta löytyy myös monien brändien omat liikkeet, esimerkiksi: 

Hermès, Højbro Plads 4
Louis Vuitton, Amagertorv 2
Chanel, Kongens Nytorv 28
Bottega Veneta, Pilestræde 4

Pienet second hand -liikkeet ympäri kaupunkia

Second hand -putiikkeja löytyy sieltä täältä ripoteltuna ympäri kaupunkia. Osa muistuttaa perinteisiä kirpputoreja, kun taas toisissa valikoima on selkeästi kuratoidumpi. Esimerkiksi Reseller on kuratoidumpi second hand -liike, jonka rekeiltä ja hyllyiltä bongasin mm. Stine Goyaa, Levistä, Celineä ja By Malene Birgeriä. 

Katso myös:


SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig