11 September 2024

Parhaat vinkit double denim -tyylin stailaamiseen

 Postaus sisältää mainoslinkkejä* 

Yksi syksyn isoimmista trendeistä? Double denim, eli tuplafarkku, eli Canadian tuxedo eli kanadalainen smokki. Tälle sekä yläosaan että alaosaan farkkua yhdistävälle tyylille on monta nimeä. Double denim on viime vuosina tehnyt hiljalleen uutta tulemista ja nousua trendien kärkeen, ja tänä syksynä look on trendikkäämpi kuin koskaan. Tuplafarkku herättää paljon erilaisia mielipiteitä, ja esimerkiksi monet asiakkaani hieman vierastavat yhdistelmää. Double denim -look näyttää kuitenkin super tyylikkäältä kun sen stailaa oikein. 

Double denim inspiration

Second hand mokkatakki & farkkupaita (Beyond Retro, samankaltainen mokkatakki* & farkkupaita*) // BikBok farkut (samankaltaiset rennot farkut*) // Ray-Ban aurinkolasit* // Chanel kengät 

Näin yhdistät double denim -lookin tyylikkäästi

Tuo mukaan muita materiaaleja ja tekstuureja

Farkku on itsessään tunnistettava ja erottuva materiaali, joten farkku myös näyttää ihanalta kun siihen yhdistää muita erottuvia ja kontrastisia materiaaleja ja tekstuureita. Mokkanahka, nappanahka (ns. "tavallinen" sileä nahka), tai esimerkiksi silkki ja satiini näyttävät super tyylikkäiltä farkun kanssa. Pue esimerkiksi silkki- tai satiinipaita farkkutakin alle, tai kevyt silkkitoppi aukinaisen fakkupaidan kanssa. 

How to style double denim
Double denim style inspo

Naiselliset yksityiskohdat

Tuplafarkku saattaa helposti tuoda mieleen hieman 'työmiesmäisen'-lookin, mutta naisellisilla yksityiskohdilla kokonaisuus pysyy tyylikkäänä ja eleganttina. Tuo tuplafarkkuun siis naisellisia kontrasteja esimerkiksi teräväkärkisillä korkokengillä tai ballerinoilla, silkkihuivilla, pienillä pitsiyksityiskohdilla tai vaikkapa helmikaulakorulla. 

miten yhdistää double denim
double denim outfit

Farkun eri sävyt

Jos yhdistät farkkulookin kahdesta eri sävyisestä farkusta, se tuntuu hieman helposti lähestyttävämmältä. Valitse siis kahta eri sinisen sävyä, tai esimerkiksi sininen ja valkoinen farkku. Siniset farkut ja valkoinen farkkutakki, tai valkoinen farkkuhame ja sininen farkkupaita ovat loistavia valintoja tuplafarkkuun pukeutumiseen jos sininen farkku sekä ylä- että alaosassa hieman jännittää.

SHARE:

4 September 2024

3 uutta skandinaavista muotibrändiä

Skandinaavisesta muodista puhuttaessa ensimmäisenä tulee mieleen vanhat tutut skandibrändit: Marimekko, GANNI, Samsoe & Samsoe, Filippa K, Tiger Of Sweden, Acne... Skandinaavinen muoti on kuitenkin paljon paljon muutakin ja monet pienemmät, vähemmän tunnetut brändit pääsevät unohtumaan. Skandimuodin tutkaan kannattaa kuitenkin ottaa isompien brändien lisäksi myös tuoreempia nimiä. 

Scandinavian fashion Lovechild 1979

Uudet ja nousevat skandinaaviset muotibrändit

Lovechild 1979

Anne-Dorthe Larsenin perustama ja luotsaama Lovechild 1979 yhdistää maskuliinisia siluetteja naisellisiin yksityiskohtiin, sekä klassista ajattomuutta moderneihin ja nykyaikaisiin trendeihin. Ajattele vaatekaapin klassikoita pienillä kiinnostavilla yksityiskohdilla. Kurkkaa erityisesti neuleet ja nahkatuotteet!

Scandinavian fashion Vincent Catani

Vincent Catani

Suomalaisen Vincent Catanin omaa nimeä kantavan aurinkolasibrändin koti on Kööpenhaminassa. Brändi on saanut inspiraationsa Vincentin oman isän aurinkolasikokoelmasta, sekä skeittikulttuurista jossa kaikki ovat tervetulleita ja samanarvoisia. Vincent Catanin unisex-aurinkolasit valmistetaan käsityönä Japanissa, ja brändin keskiössä on "Buy less buy better" -ajatus. Oma suosikkini? Kuvassakin näkyvä Muse-malli.

Scandinavian fashion Stella Nova

Stella Nova

Vuonna 2002 perustettu Stella Nova on kööpenhaminalainen naistenvaatebrändi, jonka punaisena lankana on ajatus siitä että jokainen vaate vaatekaapissa on pieni aarre ja kertoo oman tarinansa. Stella Nova leikittelee kontrasteilla ja leikkisyydellä, ja mallistojen tuotteissa on hyvässä balanssissa skandinaavinen minimalismi ja pieni pilke silmäkulmassa.

SHARE:
Blogger Template Created by pipdig