11 October 2024

Muotiopas Pariisiin

Ah, ihana Pariisi. Kiistatta maailman muodin mekka numero yksi. Pariisissa riittää muodin ystävälle kierreltävää, ihmeteltävää sekä, let's face it, shoppailtavaa. Tähän postaukseen olen koonnut Pariisi-vinkkejä omilta vierailuiltani eurooppalaisen muodin pääkaupungissa, mutta vielä monta paikkaa odottaa itselläkin sitä kuuluisaa "seuraavaa kertaa".

Yves Saint Laurent Museum Paris

Muotiopas Pariisiin: Museot / galleriat

Moniin muihin kaupunkeihin verrattuna, Pariisissa on paljon muotiin liittyvää nähtävää myös museoissa. 

Musée Yves Saint Laurent Paris

5 Avenue Marceau
Yves Saint Laurentin museo toimii samassa talossa, jossa Yves Saint Laurent itse suunnitteli haute couture -mallistojaan. Yksi museon parhaita osia onkin yläkerran "ateljee", jossa voi melkeinpä aistia suunnittelijan pöydän ääressä. Historiallisten osien lisäksi Musée Yves Saint Laurent -museossa on vaihtuvia näyttelyitä, jotka tarkastelevat haute couture -mallistojen luomista eri teemojen kautta. Kävin museossa ensimmäistä kertaa edellisellä Pariisin reissullani, ja museo kokonaisuudessaan jätti jopa hieman tunteellisen fiiliksen. Ehdottomasti käymisen arvoinen, ja museon miljöö jo itsessään upea! 

Palais Galliera - Musée de la mode 

10 Avenue Pierre 1er de Serbie
Palais Galliera on kaikille muodin historiasta kiinnostuneille, sillä museon kokoelmista löytyy vaatteita ja asusteita aina 1700-luvulta tähän päivään asti. Museon kellarikerroksen Gabrielle Chanel Galleries -galleria puolestaan on omistettu vaihtuville näyttelyille, joiden kautta muotia ja pukeutumista tarkastellaan eri näkökulmista. Omalla käynnilläni galleriassa oli esillä Pariisin olympialaisten jälkimainingeissa "Fashion on the Move"-näyttely, jossa esillä oli nimenomaan historiallista ja modernia urheilumuotia brändeiltä kuten Alaïa, Chanel, ja monilta muilta edelleen tunnistettavilta ja toiminnassa olevilta luksusbrändeiltä. 

La Galerie Dior

30 Avenue Montaigne
Myös Diorilla on Pariisissa oma museo/galleria. Osoitteessa 30 Avenue Montaigne toimiva galleria on juuri se paikka, jossa itse Christian Dior on aloittanut haute couture -mallistojen suunnittelun yli 70 vuotta sitten. Ja samojen seinien sisällä suunnitellaan Diorin mallistot edelleen. Museon yhteydessä toimii myös Le Café Dior -kahvila, jonne pääsee vain galleriavierailun yhteydessä. Galerie Dior ja sen kahvila ovat itselläni vielä kokematta, mutta toivottavasti seuraavalla Pariisin reissulla pääsisin vihdoin kurkkaamaan nämäkin! 

The Row Paris Store
Dior Paris Store

Muotiopas Pariisiin: luksus- ja designer

Pariisista löytyy oikeastaan kaikki mahdolliset luksusbrändit. Tietysti kaupungissa on ranskalaisten Louis Vuittonin, Diorin, Hérmes'n, Saint Laurentin ja Chanelin lippulaivamyymälät, mutta Pariisista löytyy myös muuta kuin ranskalaista muotia. Esimerkiksi Bottega Veneta, Prada ja MiuMiu ovat saatavilla useammasskin eri lokaatiossa. Ja kaikkein viimeisimpänä tietysti Mary-Kate ja Ashley Olsenin perustama The Row, joka avasi ensimmäisen Pariisin liikkeensä syyskuussa 2024 ja pääsin itse myös kurkkaamaan sisälle heti avajaispäivänä. Psst! The Row'n liikkeessä on sisällä pieni kahvila, josta voi napata kahvia, matchaa ja pieniä leivonnaisia mukaan tai nauttia paikan päällä. 

+1 Dover Street Market

3537 Rue des Francs Bourgeois
Dover Street Market ei ole brändi itsessään, vaan useamman brändin jälleenmyyjänä toimiva multibrand store. Dover Street Market -liikkeitä löytyy ympäri maailmaa, mutta yhteistä kaikille on tietynlainen erikoisuus ja erottuvuus. Dover Street Market ei siis ole perinteinen 'parisian chic' liike, vaan täsmäkohde jos etsit jotain erikoisempaa tai vähemmän tunnettua. Dover Street Market -liikkeet ovat käymisen arvoisia ihan jo myymälämiljöön ja kokemuksenkin vuoksi, esillepanot ovat nimittäin yksiä maailman innovatiivisimmista. 

Valois Vintage Paris

Muotiopas Pariisiin: vintage

Koska Pariisi on kautta aikojen ollut muodin pääkaupunki ja eurooppalaisen tyylikkyyden mekka, on kaupungin vintage ja second hand -valikoimakin ihan omaa luokkaansa. Pariisissa järjestetään paljon erilaisia marketteja joista voi tehdä huippulöytöjä, mutta näiden lisäksi kannattaa pistäytyä myös erillisissä vintage ja second hand -liikkeissä joita löytyy ympäri kaupunkia. 

Valois Vintage

8 Rue des Saussaies
Jos mielessä on jokin upea second hand Chanel-hankinta, Valois Vintage on the place to go. Kahteen erilliseen liiketilaan levittäytyvä Valois Vintage on Chanel-ostajan aarreaitta, ja valikoimasta löytyy tuotteita kaikista kategorioista aina laukuista ja koruista vaatteisiin, asusteisiin ja kenkiin. Myös äärimmäisen houkutteleva Hérmes-valikoima. 

Old Fashioned Club

4 Rue des Saussaies
Valois Vintagen naapurissa sijaitseva Old Fashioned Club kannattaa myös kurkata samalla kertaa. Ehkä hieman monipuolisempi brändivalikoima, vaikka toki second hand -liikkeissä valikoima saattaa vaihtua nopeastikin ja on aina tuurista kiinni mitä brändejä ja tuotteita on saatavilla. 

Sezane store Paris

Muotipas Pariisiin: premium

Pariisissa on myös hyvä valikoima niin sanottuja premium-brändejä, jotka putoavat jonnekin high street ketjuliikkeiden ja high end designer- ja luksusmerkkien väliin. 

Maje (+ Maje outlet)

Useita liikkeitä ympäri kaupunkia, outlet 92 R. des Martyrs
Tyylikkäitä ja ajattomia vaatteita ja asusteita pienellä trendikkyydellä ja mielenkiintoisilla yksityiskohdilla. Esimerkiksi bleisereitä soljilla ja hameita epäsymmetrisellä helmalla. Majen outletiin törmäsin itse asiassa ihan vahingossa kun kiertelin hotellini läheisyydessä. Pistäydyin sisälle Majen liikkeeseen ja kävikin ilmi että uuden malliston lisäksi kyseisessä liikkeessä oli myös aiempien kausien tuotteita nimenomaan outlet-hinnoin. Katselin esimerkiksi yhtä takkia joka oli -50% alkuperäisestä hinnasta. 

ba&sh

Useita liikkeitä ympäri kaupunkia
Samantyylinen kuin Maje, mutta hieman klassisempi ja enemmän french chic siinä missä Maje on trendikkäämpi. 

Sézane 

Useita liikkeitä ympäri kaupunkia
Hyviä perusvaatteita pienillä yksityiskohdilla ja tietynlaisella hauskuudella ja leikkisyydellä. Kurkkaa erityisesti neuleet! Sézanelta löytyy myös miesten ja lasten mallistot, ja brändin kauniin kodikkaat liikkeet ovat jo itsessään käymisen arvoisia. 

Polène Paris

69 Rue de Richelieu
Viime vuosien aikana hurjasti kasvanut ja trenditietoisten suosioon noussut Polène on todella kiinnostava laukkubrändi, joka kannattaa ehdottomasti pitää mielessä ja kurkata liikkeessä Pariisissa käydessä. Polènen nahkalaukuissa on ihana, jopa veistoksellinen muotokieli. Laukut ovat ajattomia ja valikoimaa löytyy sekä arkeen että juhlaan, mutta kaikissa laukuissa on jokin pieni juju kuten kiinnostava taitos, solki tai solmu. 

SHARE:

4 comments

  1. Oi, mielenkiintoisen kuuloisia paikkoja! Muodin historia kiinnostaa todella paljon, ja vaikka Pariisi ei ole koskaan erityisesti vetänyt puoleensa, nyt se pääsi korvan taakse näiden johdosta. Kiitos paljon vinkkauksista :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onpa ihana kuulla, että vinkit herättelivät Pariisi-kiinnostuksen! Siellä tosiaan on paljon nähtävää ja koettavaa ❤️

      Delete
  2. Ihanaa ois käydä joskus Pariisissa! Tai ylipäänsä Ranskassa, siellä olisi paljon katsottavaa ja koettavaa ympäri maata. 😊 Muodin puolesta varsinkin olisi ihan "must visit"- kohde, mutta kulttuuri siellä on aika erilainen ja osa kohtelee ulkomaalaisia tylysti, jos ei puhu ranskaa. Isoveli ja yksi ystävä oli vaihdossa Ranskassa, osa myyjistä esim. viskasi vaihtorahat kassahihnaa pitkin, kun ei halunnut niitä käteen antaa ym. vastaavia kokemuksia heillä molemmilla. Itse tosin olen opiskellut useita vuosia ja työskennellyt osittain ranskaksi, mutta olen Ranskaa ihannoinut niin kauan niin kielen kauneudesta kuin kulttuurista, että mietityttää pettyisikö sinne matkustaessa, jos mielikuva ei kohtaisi todellisuuden kanssa ja jos itsekin kokisi tylyä käytöstä paikallisilta. 🤔😄 Hyviä vinkkejä ja huippua, että nää kaikki ovat samassa postauksessa - helppo palata myöhemmin! ^^

    ReplyDelete
    Replies

    1. Pariisi on kyllä ihana, ja todellakin must visit jos on kiinnostunut muodista 😊 Oon myös kuullut juttuja tylystä kohtelusta, mutta omat kokemukset kaikilta Pariisin reissuilta (+ Nizzasta) on olleet ainoastaan positiivisia vaikka puhun ranskaa vain 'bonjour' ja 'merci' verran! Tylympää asiakaspalvelua oon usein saanut ihan Suomessa... Eli älä ainakaan anna kielen ja "turistiuden" olla este Pariisiin matkustamiselle, varsinkin kun sulla oikeasti on myös ranskan kieli hallussa! 😊

      Delete

Blogger Template Created by pipdig